Slider

Brasov și Poiana Brasov

22 feb. 2015


Brașov este unul din orașele mele preferate de la noi din țară, evident din cele pe care le-am văzut până acum. Are avantajul că se află la mai puțin de 200 km de București așa că în mai puțin de 3 ore poți ajunge la destinație ...poți chiar să te întorci în aceeași zi dacă nu dorești să înnoptezi în Brașov sau prin apropiere.

Chiar dacă am fost de mai multe ori în Brașov, până acum nu mai fusesem până la Cetățuie (adică Cetatea Brașovului) și nici nu urcasem pe Tâmpa. Ambele obiective oferă o panoramă atrăgătoare asupra întregului oraș.

Cetățuia din păcate era închisă, așa că am putut doar să o încercuim și să ne bucurăm de priveliștea Brașovului văzut de sus. Oricum rămâne ca atunci când vom reveni în oraș să îi mai facem o vizită, în speranța de a-i vedea și interiorul. Când va fi deschisă publicului.


Cetățuia Brașov
Brașovul văzut de la Cetățuie

După Cetățuie, am mers pe jos spre telecabina ce duce spre Tâmpa, ca să avem alt punct de belvedere asupra orașului. Spre Tâmpa se poate urca și pe jos, un traseu lejer de aproximativ o oră. De această dată am luat telecabina, neavând foarte mult timp la dispoziție, însă când vremea va fi mai frumoasă abia aștept să fac acest traseu la pas.

Vedere de pe Tâmpa

Am descoperit și un loc cu mâncare foarte gustoasă, cu ingrediente proaspete, aflat în centrul Brașovului, numit Ceaunul tihnit. Sigur vom mai reveni aici.


În Brașov am ajuns când aveam ca destinație finală, Poiana Brașov, unde nu mai fusesem de multă vreme și speram să fie vreme bună de schi, ca să am și eu măcar o zi pe sezon dedicată acestui sport. Am avut noroc că a nins și a fost o vreme ideală de schiat ...bine, condiția mea fizică nu a fost la fel de ideală și după 3 coborâri pe pârtia Drumul Roșu nu mai îmi simțeam picioarele. But all in all, a fost o zi fabuloasă. Cred că Poiana Brașov este una din cele mai bune stațiuni (dacă nu cea mai bună) în ceea ce privește lungimea și calitatea pârtiile, numărul și varietatea instalațiilor pe cablu de la noi din țară.

Am stat la hotel Rina Vista, rezervarea fiind făcută prin booking.com . Prețul a fost de 50 euro camera/noapte, fiind de fapt cea mai ieftină ofertă de cazare în stațiune. Am avut camera la etajul 5 așa că ne-am bucurat și de priveliște - camera a fost curată, spațioasă, mobilată draguț, micul dejun de la hotel a fost bogat, variat, așa că recomand și altora acest hotel. Hotelul este ceva mai departe de pârtii, aproximativ 15 minute de mers pe jos, însă este pus la dispoziție și serviciu de transfer (costă 10 lei).

Pârtia văzută de la hotel Rina Vista

Cam atât până la următoarea vizită în Brașov.

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.