Slider

Londra și parcurile sale: Hyde, Regent și Primrose Hill

17 iun. 2019


Cu ocazia acestei vizite în Londra, am decis eu sau universul, ca după-amiezile să fie despre muzee, iar serile să fie petrecute în parcuri. Ar fi fost cu totul altă poveste dacă era prima vizită, aș fi preferat să iau orașul la pas și să mă bucur de arhitectura clădirilor. Cum însă eram deja la a cincea întâlnire cu capitala Marii Britanii, am zis să dau mai multă atenție muzeelor și parcurilor sale. Zis și făcut.


Parcurile din Londra sunt în general foarte încăpătoare, adevărate oaze de verdeață aflate în mijlocul orașului. Alei largi, pajiști întinse, copaci seculari pe care se cațără veverițe și un lac generos, pe care alunecă nestingherite rațe și lebede. De această dată am vizitat Hyde Park, Regent Park și Primrose Hill, având însă la activ și plimbări prin Greenwich Park, Kensington Gardens și St. James Park.

HYDE PARK


Când am ajuns în Hyde Park a apărut și soarele după o zi întunecată și cam ploioasă. Ne-am plimbat pe lângă uriașul lac Serpentine în compania cârdurilor de gâște care se pregăteau de culcare. Am fost surprinsă de veverițele jucăușe care alergau de colo colo, se cățărau în copac și din când în când mai stăteau și la poze.

Fântâna Prințesei Diana



Lacul Serpentine















O casă în parc, ascunsă de vegetație

REGENT PARK


În Regent Park am dat peste o mulțime de gâște, mai multe decât mi-a fost dat să văd vreodată într-un singur loc. Gâștele ocupau întreaga alee de lângă lac. În Regent Park am descoperit pajiști imense pe care se practicau diverse sporturi precum baseball, rugby sau crichet. Am ratat cu grație grădina de trandafiri a reginei Maria, care cică ar fi foarte frumoasă.






PRIMROSE HILL


La nord de parcul Regent, se află un alt parc, ceva mai micuț, Primrose Hill. Am mers aici pentru a urca colina de 66 m care promitea o panoramă a Londrei. Am fost cam dezamăgită, priveliștea orașului văzut de sus nu se compară cu cea din Greenwich Park. Primrose Hill și colina sa, par mai degrabă locul de întâlnire pentru hipsterimea londoneză, în aer auzindu-se muzică și simțindu-se miros de iarbă (și nu mă refer la cea verde, proaspăt cosită).





Impresii de călătorie din Londra și împrejurimi găsiți aici. Dacă vă pot ajuta cu recomandări de călătorie, nu ezitați să mă întrebați. Nu că aș fi cine știe ce expert după doar cinci vizite în capitala Marii Britanii, dar mă bucură teribil să cred că aș putea fi de folos.

Foto: Sony  A6000 + obiectiv 16-50

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

2 comentarii:

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.