Slider

La vânătoare de case prin cartierul Cotroceni

30 oct. 2019


Cartierul Cotroceni este unul dintre locurile mele preferate din București pentru o plimbare tihnită, în compania caselor care spun povești. Unele case spun povești fericite. Majoritatea însă vorbesc de vremuri de odinioară, care au fost uitate. Odată cu ele au fost uitate și casele, care au fost lăsate în voia sorții, chiar dacă multe dintre ele sunt în continuare locuite. Puține sunt cele care au primit o a doua șansă de a străluci, amintind de belle epoque. Alte, chiar dacă au primit o a doua șansă, au fost de-a dreptul mutilate și nu mai au nimic în comun cu casele aristocratice, dichisite, cu bun gust și bun simț care au fost odată.

Oricum ar fi, o plimbare prin Cotroceni, te face să uiți că te afli în București. În primul rând, e liniște. Din când în când mai trece câte o mașină, dar dispare destul de repede, lăsând loc din nou tăcerii. Apoi mai sunt copacii. La tot pasul ești însoțit de copaci înalți, falnici, cu trunchiuri groase, din care toamnă fiind, cad frunze aurii și arămii la fiecare adiere a vântului. Este vorba despre stejari, castani, nuci, brazi și alte soiuri. Pisicile s-au prins că aici e locul potrivit pentru ele și le vezi la tot pasul. Pe trotuar, în curți, pe garduri. Acolo unde e tihnă, hop țop și ele.






Însă ceea ce face Cartierul Cotroceni deosebit și un loc ideal pentru o plimbare sunt casele sale. La tot pasul vezi case mai vechi sau mai noi, în stare mai bună sau mai proastă, dar cu siguranță fiecare cu povestea sa. Mai veche sau mai recentă. Cartierul Cotroceni este norocos. Revoluția a venit la țanc, că altfel buldozerele ar fi dărâmat casele în primăvara anului 1990, pentru a face loc unor blocuri de locuințe. Așa că încă ne putem bucura de o plimbare tihnită pe străzile sale, alături de casele care spun povești.




















S-ar putea să îți placă și:

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.