Slider

12 cărți pe care vreau să le citesc în 2020

19 ian. 2020


Am zis eu că ce rost are să mai fac o listă cu ce cărți doresc să citesc în 2020, din timp ce anul trecut am citit doar 11? Poate că tocmai de aceea, pentru că nu reușesc să citesc mai mult, e nevoie să fiu mai selectivă cu alegerile mele și să am o perspectivă a cărților pe care îmi doresc să le citesc în acest an. Mai ales că am recomandări scrise pe foi, altele salvate pe calculator, așa că am zis să le reunesc într-un singur loc. Așa că mai jos sunt cele 12 cărți pe care îmi doresc să le citesc în 2020. 


1. LA HOTELUL BERTRAM de AGATHA CHRISTIE. Cum sunt o mare amatoare de romane polițiste, am decis să încep anul cu o carte a autoarei mele preferate, Agatha Christie. Sper că nu va fi singurul mister pe care îl deslușesc alături de Hercule Poirot sau Miss Marple în acest an.

2. RUDOLF DE HABSBURG ȘI SECRETELE DE LA MAYERLING de JEAN DES CARS. Așa cum menționam mai sus, sunt o mare amatoare de mistere. Chiar dacă drama de la Mayerling nu mai este chiar un mister de când au ieșit la iveală scrisorile de adio ale lui Mary Vetsera, subiectul încă trezește curiozitate și există păreri diferite cu privire la ce s-a întâmplat în acea noapte tragică de 30 ianuarie. Pentru a înțelege mai bine ce s-a întâmplat, e nevoie ca în primul rând să înțeleg cine a fost Rudolf de Habsburg.

3. LUDOVIC AL II-LEA AL BAVARIEI SAU REGELE NEBUN de JEAN DES CARS. O altă personalitate a istoriei pe care vreau să o înțeleg este cea a lui Ludovic al II-lea al Bavariei, cunoscut pentru excentricitățile și castelele sale de poveste, precum Castelul Neuschawnstein, care l-a inspirat pe Walt Disney.

4. LUCREAZĂ CU MINE de BARBARA ANNIS și JOHN GRAY. O carte ce mi-a fost recomandată pentru sfaturile pe care le conține, însoțite de exemple concrete pentru o mai bună colaborare între bărbați și femei la locul de muncă. 

5. THE POWER OF WHEN de MICHAEL BREUS. Am urmărit o lecție demonstrativă a celor de la Mind Valley pentru cursul The Science of Better Sleep, curs susținut de către Michael Breus și am decis să-i cumpăr cartea, deoarece cursul era prea costisitor. Plus că eu mă împac mai bine cu cărțile.

6. TRAUMĂ ȘI MEMORIE de PETER LEVINE. O carte despre traumă și despre faptul că tot ceea ce trăim lasă o amprentă asupra corpului nostru, care nu uită nicio experiență traumatică, chiar dacă noi nu ne mai amintim. 

7. IUBIRI ȘI INTRIGI LA PALAT : ALEXANDRU IOAN CUZA SAU ABDICAREA UNUI CASANOVA de DAN-SILVIU BOERESCU. Sunt curioasă să aflu mai multe despre Alexandru Ioan Cuza, dincolo de felul în care este prezentat în manualele de istorie.

8. MOARTEA SEMNEAZĂ INDESCIFRABIL de RODICA OJOG-BRAŞOVEANU. Nu am citit până acum nimic scris de doamna romanului polițist autohton, Rodica Ojog-Brașoveanu. Mă întreb dacă voi face o pasiune pentru romanele sale, precum în cazul Agathei Christie.

9. PACIENTA TĂCUTĂ de ALEX MICHAELIDES. Cartea asta a făcut vâlvă anul trecut, a fost numită thrillerul anului. Am zis să-i dau o șansă, pentru că da, îmi plac cărțile care mă țin în suspans.

10. THE ARK OF MAKING MEMORIES de MEIK WIKING. Mi-au dat o stare de bine cărțile sale anterioare despre Hygge și Lykke, așa că sper că și aceasta să-mi aducă o stare de optimism.

11. AJUTA-MA SĂ NU DISPAR de PETRONELA ROTAR. Am zis să am și un autor român pe listă. Anul trecut am citit cartea Privind înăuntru a Petronelei Rotar, care mi s-a părut o scurtă introducere în psihoterapie, cu multe exemple personale, sincere, autoarea dând dovadă de foarte mult curaj pentru a expune cele mai traumatice experiențe prin care a trecut.

12. ARTA SUBTILĂ A DISPERĂRII de MARK MANSON. Pentru că mi-a plăcut mult Arta subtilă a nepăsării de Mark Manson, am decis să cumpăr ultima sa carte, Arte subtilă a disperării, care de fapt este o carte despre speranță. Intuiesc cumva că în același mod în care arta subtilă a nepăsării nu era de fapt despre nepăsare.

***

Nu a fost chiar ușor să fac o listă doar cu 12 titluri, având mai multe cărți salvate prin diverse locuri. Însă mi-am pus întrebarea, dacă ar fi să citesc doar 12 cărți în 2020, care aș vrea să fie acelea? Care crezi că ți-ar aduce cea mai multă bucurie? Care crezi că ar fi cele mai utile? Așa s-a născut lista de mai sus la care se adaugă cărțile restante din 2019, pe care îmi doresc în continuare să le citesc.

S-ar putea să îți placă și:
12 CĂRȚI PE CARE VREAU SĂ LE CITESC ÎN 2019

Foto: Pexels.com

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.