Slider

12 cărți pe care vreau să le citesc în 2019

27 ian. 2019


Mi-am făcut și eu o listă de cărți pe care mi-aș dori să le citesc în 2019. Mi-am făcut lista ca să nu uit că vreau să le citesc și să tot cumpăr altele noi, când unele deja zac la mine în bibliotecă. Japonezii chiar au un cuvânt pentru asta, adică pentru cei care cumpără cărți de dragul de a cumpăra cărți. Cam așa și eu. Îmi cumpăr cărți, le ating coperțile, le răsfoiesc paginile, apoi le așez cu drag în bibliotecă. După care până să le citesc, îmi cumpăr altele și o iau de la capăt. Noroc cu Bookster, că m-am mai oprit din cheltuială. Și de acolo împrumut uneori mai multe cărți, pe care le returnez până să apuc să le citesc, că îmi atrag altele atenția. Am zis să fac o listă mai realistă, măcar o carte pe lună, că perioada mea dedicată cititului este de obicei timpul petrecut pe metrou, care de bine, de rău, nu e chiar așa de mare.

1. ZORBA GRECUL de NIKOS KAZANTZAKIS. Cum m-am îndrăgostit de Creta, am vrut să citesc o carte a cărei acțiune se petrece pe acestă insulă. Având în vedere că cel mai cunoscut autor cretan este Nikos Kazantzakis, iar cartea sa cea mai faimoasă este Zorba Grecul, alegerea s-a făcut de la sine. După ce termin de citit cartea am în plan să văd și filmul cu Anthony Quinn din 1964, care înțeleg că este unul din acele puține filme care nu te dezamăgește după ce ai citit cartea.

2. ISTORIA IUBIRII de NICOLE KRAUSS. O carte despre iubire, despre care am citit lucruri bune și m-am gândit că se potrivește cu tematica lunii ianuarie.

3. MINDFULNESS PENTRU ÎNCEPĂTORI de JON KABAT-ZINN. O carte subțirică, pe care am cumpărat-o cu ceva timp în urmă, dar nu am apucat să o citesc. Cum îmi doresc să fiu mai prezentă și conștientă în viața mea, cred că mindfulness poate fi un instrument în această direcție.

4. CAMERA RUBINIE de PAULINE PETERS. Nu puteam să nu am pe listă și un roman plin de mister, dintr-un conac englezesc din Londra începutului de secol XX.

5. GOLFUL FRANCEZULUI de DAPHNE DU MAURIER. Cartea am găsit-o într-un anticariat și am cumpărat-o tot datorită fascinației mele pentru Anglia secolelor trecute și pentru că îmi doream să citesc ceva de Daphne du Maurier, după ce o descoperisem în articolele Mirandei.

6. HOMO SAPIENS de YUVAL NOAH HARARI. Istoria omului de la începuturi până astăzi, scrisă într-un limbaj accesibil. O carte despre care am auzit că merită citită de la mai multe persoane. O carte care te pune pe gânduri cu privire la originea și viitorul omenirii.

7. HOMO DEUS de YUVAL NOAH HARARI. Sapiens ne-a arătat de unde venim. Homo deus ne arată încotro ne îndreptăm.

8. DACĂ EȘTI AȘA DEȘTEPT, DE CE NU EȘTI FERICIT? de RAJ RAGHUNATHAN. După ce am urmat gratuit cursul A Life of Happiness and Fullfilment de pe Coursera, pe care vi-l recomand, am decis să cumpăr și cartea. Un fel de mulțumesc pentru un curs foarte bun, oferit gratuit. Acum dacă am cumpărat-o, vreau să o și citesc.

9. O MAI SCURTĂ ISTORIE A TIMPULUI de STEPHEN HAWKING.  O carte accesibilă publicului larg, în care Stephen Hawking explică concepte precum nașterea universului, natura timpului și spațiului.

10. FATA DINAINTE de J.P. DELANY. O altă carte care promite să mă țină în suspans. Că nu sunt degeaba fan Agatha Christie.

11. ISTORIA SECRETĂ A VISULUI de ROBERT MOSS. Pentru că îmi doresc să înțeleg mai bine ce se întâmplă în timpul somnului, în timp ce visăm, am adăugat pe listă această carte, care așteaptă de câteva luni la mine în bibliotecă să fie citită.

12. ȚARA PE CARE O IUBESC. MEMORII DIN EXIL de REGINA MARIA. Tot așa, o carte pe care am cumpărat-o anul trecut pentru că îmi doresc să aflu cât mai multe despre personalitatea fascinantă a Reginei Maria.

E de la sine înțeles că ordinea este aleatoare și lista poate suferi modificări, fiecare carte este o călătorie, nu o cursă contra cronometru. Alte idei de lectură găsești aici.

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.