Slider

Satu Mare, un oraș prea liniștit?!

25 oct. 2020


Mergând de la gară spre centrul orașului, Satu Mare mi-a adus aminte de Alba Iulia, cu străzile sale liniștite străjuite de o parte și de alta de case cochete. Mai apoi, centrul orașului m-a dus cu gândul la Timișoara și Arad, prin arhitectura baroc a clădirilor, dar și prin faptul că unele dintre ele păreau că speră la zile mai bune. Întreg orașul emana liniște și părea că timpul se scurge mai molcom decât în alte părți ale țării.


Nu pot spune că Satu Mare abundă în atracții turistice, însă cu siguranță are multe clădiri care spun povești. Plus o mulțime de biserici impresionante: evanghelice, ortodoxe, catolice și cu siguranță aparținând și altor culte. Am dat nas în nas cu Templul Mare, o impunătoare sinagogă din centrul orașului, dar și cu Palatul Administrativ, un colos construit pe vremea lui Ceaușescu, ca replică a zgârie norilor din serialul Dallas.


N-am ratat Turnul Pompierilor, care promitea să ne pună orașul la picioare. Mi-au tremurat un pic picioarele pe cele 174 de trepte până în vârf, dar priveliștea mi-a răsplătit efortul. În plus, nu mai urcasem niciodată până atunci într-un turn al pompierilor!


Biserica cu lanțuriTemplul Mare


Palatul Administrativ

Turnul Pompierilor


Clădirea Băii Comunale din Grădina Roma


P.S.: Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului și să vă abonați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2019 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.