Slider

Prin pădure, din Chitila până în Mogoșoaia

24 oct. 2021


Sâmbătă la ora 13:22 luam trenul din Gara de Nord spre ... Chitila. După nici 10 minute de mers cu trenul am ajuns la destinație. Din gara din Chitila am luat-o la pas având ca destinație ... Parcul Dendrologic din Chitila. Citisem câte ceva despre el înainte, așa că m-am gândit că ar putea fi locul potrivit pentru o zi însorită de octombrie.


Am descoperit un parc aerisit, cu alei și bănci, arbori, arbuști și flori, la marginea căruia de află Lacul Chitila. Cum afară era un soare neobișnuit de puternic pentru o zi de toamnă, m-am întins pe una din băncile de lângă lac și m-am bucurat de razele jucăușe care îmi gâdilau fața.








N-am petrecut prea mult timp în parc, că am vrut să vedem stejarii seculari din apropiere. Așa că am ieșit din parc, am traversat podul și am descoperit cei trei stejari seculari, lângă care pare să se construiască un complex de locuințe.


Imediat lângă stejarii seculari, am observat că se află o pădure pictată în culori de verde, galben și arămiu. Cum una din bucuriile mele este să mă plimb printr-o pădure, mai ales toamna, am zis că este cazul să explorăm. 




Este vorba despre pădurea Mogoșoaia-Chitila, o pădure de tei și stejar, care leagă Chitila de Mogoșoaia. Toamna chiar a fost un pictor desăvârșit cu această pădure, iar soarele a transformat peisajul în unul feeric. Am admirat covorul de frunze de pe jos, frunzele din copaci și chiar m-am jucat cu ele un pic.









După ce am ieșit din pădure, am ajuns în ... Mogoșoaia. Un motiv în plus să vizităm și acest parc și să salutăm Palatul Marthei Bibescu. Cum era de așteptat, Parcul Mogoșoaia era ceva mai aglomerat decât Parcul Dendrologic din Chitila. Chiar și așa, am găsit locuri mai ferite prin care să ne plimbăm și să ne bucurăm de culorile toamnei.












Pentru întoarcerea acasă, după atâta mers prin soare, am optat pentru un Uber, care să ne lase chiar lângă casă. Mă bucur că am descoperit pădurea Mogoșoaia-Chitila și sper să o redescopăr în diferite ipostaze!


P.S.: Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

2 comentarii:

  1. Frumoasa plimbarea asta a voastra. Din Chitila pana in Mogosoaia sunt ceva indicatoare/semne prin padure sau ati folosit gps-ul de pe telefon? Pe la ce ora, aproximativ, ati ajuns in Mogosoaia?
    Multumesc pentru idee si mai scrie despre alte plimbari asemanatoare!
    Mihai

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună Mihai. Am folosit GPS-ul de pe telefon, din păcate nu sunt indicatoare. Odată ce ajungi la un drum mai lat, asfaltat, poți merge pe el înainte, până în Mogoșoaia. Cred că a durat în jur de jumătate de oră plimbarea prin pădure.

      Ștergere

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.