Slider

#Jurnal de martie. Un palat ascuns în pădure

8 apr. 2022


Luna martie a fost pentru mine o lună capricioasă. Când spun asta, nu mă refer doar la vremea de afară, când părea că vine iarna înapoi, nicidecum primăvara. Însă odată cu primele raze de soare de la sfârșitul lunii, am scos și eu ușor capul, ca un ghiocel, din conul de umbră în care intrasem. Ușor ușor, pas cu pas, zi de zi, odată cu natura, am început parcă să înfloresc și să mă bucur de ceea ce mă înconjoară. Cu suișuri și coborâșuri.


În materie de jurnal lunar, m-am gândit să îl ordonez puțin. Să încep cu locurile faine sau casele cu povești pe care le-am descoperit în luna precedentă. După care să îți spun în câteva cuvinte ce am mai citit. Apoi să scriu despre ce am mai aflat sau experimentat în materie de stare de bine. La final, să vă povestesc ce am mai descoperit sau achiziționat în materie de lucruri lucrate cu drag de artizani autohtoni.

Palatul regal ascuns în Pădurea Scroviștea


La final de martie, odată cu primele raze de soare, am făcut prima călătorie cu trenul din acest an. Nu am mers prea departe, doar vreo 35 km până în satul Bălteni, comuna Periș, lângă Pădurea Scroviștea.


Satul Bălteni e unul tihnit, înconjurat de bălți și de pădure. Alături de Sinaia și Săvârșin, a fost ales ca reședință a familiei regale. Palatul Scroviștea și anexele sale au fost parțial demolate în anii 1950, ulterior fiind construite noi vile de protocol de către regimul comunist.


Nu se știu foarte multe despre palatul regal de la Scroviștea, care în prezent este folosit ca vilă de protocol pentru întâlniri la nivel înalt. Nu se poate vizita, nici măcar nu poate fi zărit din depărtare, fiind ascuns de copaci. În schimb, pentru un moment de liniște poate fi făcut un popas la Schitul Bălteni.



Lângă București sunt o mulțime de sate cu povești pe care cred că e timpul să le descopăr, una câte una.

 

Mister și creativitate


În luna martie m-am delectat cu un nou mister scris de Agatha Christie: Pericol la End House


După ce am avut parte de acțiune, am citit în doar o oră, cartea Mariei Tureanu: Paint a Porter. De la artist la Antreprenor pentru un strop de creativitate și inspirație.




21 de zile de recunoștință


Timp de 21 de zile am scris în fiecare seară 3 lucruri care m-au bucurat și pentru care sunt recunoscătoare în ziua respectivă. Am observat că după un timp am început să caut lucrurile care mă bucură și pentru care sunt recunoscătoare pe parcursul unei zile. Cred că e un exercițiu pe care e nevoie să îl practic o perioadă mai lungă de timp pentru un rezultat mai de lungă durată.


Am primit în dar un abonament la aplicația Calm, așa că pe lângă cele 21 de zile de recunoștință, am adăugat și 7 zile de meditație având ca temă tot … recunoștința.

 

Not Your Momma's Pearls


Dacă nu citești încă articolele Inei de pe blogul său, Inoza.ro, îți recomand să o faci. Scrie într-un mod unic, plin de căldură și vulnerabilitate, care îți ajunge direct la suflet. Dar astăzi nu voiam să îți povestesc despre articolele sale care inspiră, ci despre noul său proiect handmade, Not Your Momma’s Pearls.


Cum sunt o mare iubitoare de perle și de bijuterii lucrate manual, mi-am ales și eu un colier din colecție, intitulat sugestiv cred eu, Pretty Women.



***

Sper că jurnalul lunii martie ți-a adus un strop de inspirație. Să ne auzim cu bine pentru jurnalul lunii aprilie, care sper să fie unul fabulos!


P.S.: Dacă ți-a fost de folos acest articol, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile poți aprecia pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi ca să primești pe mail articolele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.