Slider

Hotel Hemus. Sau cum să ai Sofia la picioare.

17 iun. 2017


Sofia a fost orașul meu adoptiv timp de aproape 5 ani și din acest motiv îmi este foarte dragă. Așa că revin aici ori de câte ori am ocazia, deoarece Sofia este un oraș frumos, verde, pitoresc, cu mâncare gustoasă și oameni primitori.

Până acum, în toate escapadele mele în calitate de turist, adică trei la număr până acum, am ales ca loc de cazare hotelul Hemus, din centrul orașului. Prima oară când am vizitat capitala Bulgariei din perspectiva de turist, am ales acest hotel pur și simplu deoarece era unul din hotelurile pe care le știam din vedere, zărindu-l de fiecare dată când treceam prin centrul orașului, fiind ușor de remarcat, având în vedere cele 18 etaje ale sale. Hotelul se află foarte aproape de două dintre localurile mele preferate din Sofia, unde mergeam des cu prietenii sau colegii de la muncă: micuțul local cu specific bulgăresc, Lozata, aflat într-un demisol de casă veche și mai somptuosul restaurant cu specific nepalez, Gurkha.

Despre hotelul Hemus se poate spune că se afla chiar în buricul târgului, adică în centrul centrului orașului, în apropiere de NDK (Palatul Culturii), de faimosul bulevard Vitosha, cel cu magazine și terase, de celebra catedrală Alexander Nevski, de biserica Sfânta Sofia și de moscheea Banya Bashi. Hotelul are ca vecini mall-ul City Center și stația de metrou „Uniunea Europeana”, avantaje deloc de neglijat în alegerea unui loc de cazare.

Ce m-a cucerit însă la acest hotel și m-a făcut să revin a fost priveliște oferită. Am avut efectiv senzația că am întreg orașul la picioare, că acesta se desfășoară sub ochii mei, precum un film văzut la cinema.






Hotelul Hemus a fost construit în anul 1968, în perioada comunistă, iar acest lucru este vizibil prin mobilierul folosit, mocheta de pe podea sau tapetul de pe pereți. Camerele sunt spațioase, curate, salteaua este confortabilă și te poți înveli cu cuvertura de pe pat, dacă cumva pilota ți se poate părea sufocantă, cum e cazul meu. Hotelul are și o aripă nouă, care a fost deschisă publicului în 2013, Hemus Business Center. La ultimul etaj al hotelului se află club-restaurantul Monkey, în care eu trebuie să recunosc că nu am pășit, însă am înțeles că s-ar mânca bine, la prețuri moderate.

Prețurile de cazare sunt decente, având în vedere poziția centrală și condițiile de 3 stele oferite. Ca să nu mai zic de priveliștea care te lasă fără răsuflare. Pentru rezervare eu am folosit booking.com, însă puteți folosi în acest sens și site-ul hotelului.

Poate la următoarea vizită în Sofia voi alege un alt hotel sau cochetez cu ideea de a încerca Airbnb. Sau poate voi reveni la credinciosul hotel Hemus.

Site:  http://www.hemushotels.com/en/

 Dacă ați înnoptat în Sofia, ce recomandări de cazare aveți?

S-ar putea să îți placă și:
10 MOTIVE SĂ VIZITEZI SOFIA, CAPITALA BULGARIEI
 
P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.