Slider

Luna iunie e despre inspirație.

1 iun. 2018


Inspirația lunii iunie este despre ...inspirație. Inspirația vine în viața noastră sub diferite forme, mai puțin când o căutăm și mai mult în mod neașteptat. Când renunțăm la căutarea inspirației și ne conectăm la noi, la clipa prezentă, atunci își face surprinzător apariția. Dar ne putem regla radarul interior ca să îi putem ghici mai ușor semnalele și să aducem mai multă inspirație în viața noastră.

Afirmația acestei luni este: „Caut inspirația în fiecare situație”.

Începe cu pași mici

Am mai zis eu că schimbările mari încep cu pași mici. Avem multe idei despre cum dorim să ne îmbunătățim sănătatea și cum să ducem o viață împlinită, însă de cele mai multe ori rămân la stadiul de gânduri, planuri și așteptăm 1 ianuarie din noul an ca să începem să trăim noua noastră viață. Care durează câteva zile după care revenim la vechile obiceiuri. Notează-ți 7 pași mici pe care îi poți face pentru o viață mai împlinită și pune-i în aplicare, câte unul în fiecare zi a săptămânii.

„Niciun lucru măreț nu apare peste noapte.” - Epictetus ( 55 - 135 e.n.) - filozof stoic

S-ar putea să îți placă și:

Scufundă-te în visare

Timp de o săptămână, stai zilnic 5 sau 10 minute și visează cu ochii deschiși. Nu îți impune limite, spunându-ți că nu are rost, ca oricum nu e posibil, ci pur și simplu visează cum o făceai în copilărie, când nu îți puneai singur atâtea piedici. Găsește un loc în care te simți în largul tău și visează. Apoi, notează-ți inspirația avută pe o foaie de hârtie. Ce ai putea face ca visele tale să devină realitate?

„Ce este acum dovedit, a fost la început doar imaginat.” - William Blake (1757 - 1827) - scriitor și artist englez

Găsește-ți motivația

Caută un citat care te inspiră. Scrie-l cât mai frumos pe o bucată de hârtie și plasează-l într-un loc vizibil astfel încât să-ți aducă puțină inspirație ori de câte ori vezi bilețelul.

„Nu contează cât de încet mergi, cât timp nu te oprești.” - Confucius (551 - 479 î.e.n), filozof chinez

Găsește-ți magia

Când eram mici credeam în magie. Am crescut și am lăsat magia în urmă. Ea există în fiecare din noi. Exercițiul pe care-l propun e de a desena, de a scrie în cuvinte sau doar de a-ți imagina magia din cineva drag. Iar apoi să faci același lucru cu tine. Uneori e mai greu să identificăm frumosul din noi, dar nu uita, iubirea începe cu tine. La fel și magia și orice altceva.

„Nu vreau realism. Vreau magie!” - Tennesse Williams (1811 - 1983) - scenarist american

S-ar putea să îți placă și:

Caută-ți inspirația

Cel mai mare dușman al inspirației este plictiseala. Așa că vezi cum poți introduce mai multă imaginație, joacă, prezență în activitățile de zi cu zi. Transformă spălatul vaselor într-o poveste. Știu că suna comic, dar poți schimba perspectiva asupra treburilor zilnice, ca să nu ți se mai pară o corvoadă  sau o pierdere de timp.

„Inspirația există, dar e nevoie să te găsească muncind.” - Pablo Picasso (1881 - 1973), pictor spaniol
***
Cam atât cu modalitățile de a aduce mai multe inspirație, magie, visare și joacă în viața noastră. Dacă tot ne aflăm în luna copilăriei, ar fi bine să redevenim copii din când în când și să vedem lucrurile ca pentru prima oară, fără a le judeca.

Puteți găsi tematicile și exercițiile fiecărui luni aici: Calendar 2018.
.
Sursă foto: Pexels.com

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.