Slider

Luna septembrie e despre autenticitate.

1 sept. 2018


Ce înseamnă să fii autentic? Înseamnă să fii tu însuți, să îți respecți valorile fundamentale, fără a te lăsa influențat de societate, viață, ceea ce se întâmplă în jurul tău. Este bine să fii flexibil, deschis la nou, fără a lăsa însă viața și pe cei din jur să schimbe esența ființei tale. Fiecare dintre noi suntem diferiți, imperfecți, în fond suntem oameni. Nu ne ascultăm întotdeauna vocea interioară, care știe ce drum să alegem în viață, chiar dacă uneori drumul este dificil, greu de parcurs. Dacă respectăm esența ființei noastre, vom descoperi și resursele necesare să-l parcurgem.

Este nevoie de introspecție, intuiție și sinceritate pentru a fi autentic, versiunea noastră adevărată, fără influențele și judecățile celor din jur sau programele asimilate în copilărie. Esența ființei noastre ne dă putere să înfruntăm diferitele dificultăți ale vieții.

Îndrăznește să fii tu însuți

„Trebuie să îndrăznim să fim noi înșine, oricât de înspăimântător sau straniu acel sine se va dovedi a fi.” - May Sarton (1912 - 1995), scriitor american

Uneori dorim să facem lucruri neașteptate sau neconvenționale, dar de multe ori renunțăm de teama judecății celor din jur. Dar ce va crede lumea dacă fac asta? Fiecare vedem lumea așa cum suntem noi, așa că nu ar trebui să ne facem prea multe griji cu privire la ce vor crede ceilalți. Fiecare probabil va crede altceva decât ceea ce ne imaginăm noi. Suntem responsabili pentru acțiunile noastre și suntem datori să fim în concordanță cu adevărata noastră natură umană. Așa că îndrăznește să faci lucruri neașteptate, originale, care te reprezintă, îți aduc bucurie și te aduc mai aproape de adevărata ta natură și scopul tău în viață.

Trăiește-ți valorile

„Să crezi în ceva și să nu îți trăiești viața în concordanță cu acele valori este necinstit.” - Mahatma Ghandi (1869 - 1948), lider indian

Ca să fim autentici, e nevoie să ne trăim valorile zi de zi. Întâi este nevoie de introspecție, de cunoaștere de sine pentru a afla care sunt acestea. Fiecare avem valori diferite. Găsește valorile care sunt cele mai importante pentru tine. Poate fi vorba despre sinceritate, bunătate și pasiune. Apoi, având în minte aceste valori, vezi cât de mult sunt încorporate în viața ta cotidiană. Fii prezent, conștient de acțiunile și alegerile tale și observă dacă sunt în concordanță cu valorile tale sau nu. Vezi ce poți face ca acțiunile și alegerile tale să respecte valorile tale fundamentale.

Spune adevărul

„Trei lucruri nu pot fi ascunse mult timp: soarele, luna și adevărul.” - Gautama Buddha, fondatorul budismului ( c. 480 - 400 î.e.n.)

Cu toții spunem mici minciuni uneori, de cele mai multe ori crezând că protejăm astfel sentimentele celorlalți. Sau că ne protejăm pe noi în unele situații, când nu avem curajul să spunem adevărul.  Când ne este solicitată părerea, să fim sinceri, fără a uita de diplomație sau empatie. A spune adevărul fără a ține cont de sentimentele celuilalt poate fi crud, însă când intențiile tale sunt bune, vei găsi cea mai bună cale de a-l comunica celuilalt. Chiar dacă uneori preferăm confortul unor minciuni frumoase, doar adevărul ne poate ajuta să fim autentici, să creștem, să ne dezvoltăm și să ne descoperim adevărata esență.

Impulsionează-ți adevăratul sine

„Să fim ceea ce suntem și să devenim ceea ce suntem capabili să devenim, este singurul sfârșit al vieții.” - Robert Louis Stevenson (1850 - 1894), scriitor scoțian

A fi autentici față de noi înșine nu înseamnă să rămânem aceeași toată viață. Este nevoie să ne depășim limitele, să încercăm lucruri noi, pentru a ne cunoaște mai bine, pentru a ne descoperi esența. Aceasta este o călătorie care durează întreaga viața. Nu vom putea spune niciodată că nu mai avem nimic de descoperit, de simțit, de explorat sau de experimentat cu privire la cine suntem cu adevărat. Unii putem descoperi de tineri care este scopul nostru în viață, alții putem descoperi acest lucru la bătrânețe. Acest scop însă se poate schimba pe parcurs. Scopul nostru la 20 de ani nu e musai să coincidă cu cel de la 30 de ani. Suntem în continua schimbare, creștere, dezvoltare. Dacă nu ne-am găsit rostul cum s-ar spune, atunci avem datoria de a-l căuta până îl găsim sau îl regăsim. Viața nu este despre destinația finală, ci despre cum alegi să-ți petreci călătoria.

***
O lună plină de autenticitate vă doresc. În această lună voi fi autentică pasiunii mele pentru călătorii, urmând să explorez Malmo și Copenhaga, dacă lucurile decurg conform planului și să mă relaxez o săptămână în Creta.

Puteți găsi tematicile și exercițiile fiecărui luni aici: Calendar 2018

Sursă foto: Pexels.com

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.