Slider

De ziua mea, din nou în Brașov

6 iul. 2019


Ca și anul trecut. Ca și în alți ani. Deși de data aceasta nu a fost prima mea alegere. Mă visam într-una din căsuțele idilice din complexul Harmonie, Predeal. Cum însă planificarea din timp nu este tocmai punctul meu forte, nu am mai găsit locuri disponibile. Așa că am revenit la cealaltă dragoste a mea, orașul Brașov, care reușește să mă surprindă și să mă cucerească de fiecare dată. Unde mai pui că e doar la trei ore de mers cu trenul, deci o destinație ideală pentru weekend.


PENSIUNEA DINTRE NUCI ȘI TEI


Pentru Brașov aveam deja în minte câteva idei de cazare de la ultima vizită. Cum am găsit camere disponibile la pensiunea Green Hill, nu am ezitat prea mult și am făcut rezervarea pentru o cameră dublă cu terasă. Din păcate nu am putut să lâncezesc prea mult pe terasă, că după ce ne-am cazat am pornit într-o nouă explorare a orașului, care a ținut până seara târziu. Iar a doua zi am luat micul dejun după care am părăsit pensiunea.

Pensiunea Green Hill se află cam la un sfert de oră de mers pe jos de centrul orașului, sus pe o colină, printre nuci și tei. Toată noaptea ai parte de liniște, iar dimineața te trezești cu ciripit de păsări în urechi.

Vedere de la terasa 

Prin cartier

Am ajuns în centru

STREET FOOD FESTIVAL BRAȘOV


Când ne-am nimerit noi în Brașov s-a nimerit să fie și Brașov Street Food Festival (în parcul de la poalele masivului Tâmpa). Cum tot aveam în plan o excursie până pe Vârful Tâmpa, am renunțat la masa de prânz luată în oraș, pentru street food. Rupți de foame ne-am plimbat printre rulotele ticsite cu diferite bunătăți. La loc de cinste se aflau burgerii, urmați de specialități din diferite bucătării. Fructe de mare, paella, tacos, clătite, canolli. Pe lângă mâncare, aveam și o paletă largă de băuturi precum: bere, prosecco sau sangria.




URCĂM PE VÂRFUL TÂMPA


La început mai anevoie, apoi ceva mai susținut, am luat-o la pas pe traseul marcat ce duce spre Vf. Tâmpa. Mergem noi ce mergem, până ce dăm la un moment dat un grup de turiști străini care ne opresc. O fetiță de vreo 12 ani îmi arată cu mâna spre culme și îmi zice wild beer, wild beer.  Primul meu gând a fost ce bere sălbatică se găsește acolo sus? E deschis restaurantul? Am mai stat oleacă până mi-a picat fisa ...ahh, adică wild bear, adică urs sălbatic. Am oscilat dacă să mai urcăm, am mai așteptat un pic, am văzut că urcau și alți temerari, așa că ne-am pus și noi din nou în mișcare. De data asta eram atentă la orice foșnet. La primul semn de wild beer cred că alunecam la vale cu viteza luminii. Pentru că ursul sălbatic îți dă aripi :) Până la urmă n-am văzut niciun urs, nu că mi-aș fi dorit. În schimb ne-am bucurat din nou de vederea orașului Brașov de la înălțime.



LUCIA, O VOCE EXTRAORDINARĂ


După întâlnirea de gradul III care nu a mai avut loc, am luat-o ușor la vale. Pe drum, ce să vezi? Altă minune. Din vale se auzea un glas ca de privighetoare. Pare se că avea loc un concert la Street Food Festival. Așa că am grăbit pasul ca să o văd în persoană pe posesoarea minunatului glas. Am descoperit o tânără delicată cu părul de foc, pe nume Lucia. M-am pus și eu în primul rând, că nu era cine știe ce aglomerație și am ascultat-o până la final.


O BERE ZĂGANU ȘI PAHAR DE VIN ALB


După Lucia și un pic de Mono Jacks, am plecat de la Street Food Festival. Era seara, era răcoare, așa că am mai zăbovit puțin prin centrul vechi. Ne-am așezat la o terasă pentru un pahar de vin și o bere.



TURNUL NEGRU ȘI TURNUL ALB


A doua zi, adică chiar de ziua mea, am părăsit pensiunea după micul dejun. Am urcat întâi până la Turnul Negru și apoi la Turnul Alb. Din păcate niciun turn nu poate fi vizitat, însă de la baza lor oferă priveliști amețitoare cu orașul Brașov. Unde mai pui că până acum nu le mai făcusem nicio vizită, deși le observam din depărtare.

Turnul Alb

Biserica Neagră

Eu, de ziua mea

Tot eu, tot de ziua mea

PEBS, HUMANITAS ȘI CĂRTUREȘTI


Puteam eu, ca tocmai de ziua mea, să nu trec pe la Pebs, unul din magazinele mele preferate de clătit ochii? Evident că nu se putea. Am petrecut cam jumătate de oră înăuntru uitându-mă la una și la alta (magazinul este foarte frumos aranjat). De cumpărat însă, am plecat doar cu un strugurel de la Fain (luat cam la supra preț). Apoi am trecut pe la librăriile Humanitas și Cărturești, ca să mă pun la curent cu noutățile în materie de cărți. Și să văd ce pot cumpăra online la preț redus :)

Pebs












***

Brașov este unul din orașele în care mi-aș dori să locuiesc, alături de Cluj-Napoca și Sibiu.

S-ar putea să îți placă și:
BRASOV ȘI POIANA BRASOV
CEAUNUL TIHNIT. SAU UNDE MÂNCĂM ÎN BRASOV.

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.