Slider

Mosorel, pensiunea unde te descalți și te simți ca acasă

28 mar. 2019


Pensiunea Mosorel, din Măgura (județul Brașov) a fost o surpriză nemaipomenit de plăcută. Cum nu m-am ocupat eu de cazare, nu aveam cine știe ce așteptări. Speram doar la un acoperiș deasupra capului, un așternut curat și apă caldă. Ce am găsit la fața locului mi-a depășit cu mult așteptările. O atmosferă caldă, de familie și o atenție la detalii, dusă la rang de artă.

POVESTEA LUI MOSOREL


Mă rodea curiozitatea, de unde până unde numele de Mosorel. Și nu m-am lăsat până nu am aflat. Așa era poreclit bunicul, după mosorul mașinii de cusut, fiind cunoscut ca cel mai priceput croitor din zonă. În cinstea lui, urmașii săi au dat numele pensiunii Mosorel. Ca să ne-înțelegem, pensiunea este o afacere de familie unde te descalți la intrare și te simți ca acasă.



CEA MAI ROMANTICĂ CAMERĂ DIN LUME


Camerele sunt una și una, fiecare în felul său. La numărul 11 însă am descoperit cea mai romantică cameră din lume. Patul cu multe perne și pernuțe ros și mov părea desprins dintr-un film siropos. Pe noptieră se afla cartea lui Cărtărescu - De ce iubim femeile? Pentru a îndulci și mai mult atmosfera, pe masă se găsea un ghid pentru prepararea fursecurilor și biscuiților. Lângă, două scaune cu tapițerie înflorată, lângă care se găsea o servietă din piele, veche care ai fi putut să crezi că a fost lăsată acolo de un uituc. Să vă mai spun că pe dulapul din lemn de brad se găsea o stropitoare?






VIȘINATĂ ȘI VOIE BUNĂ


La pensiune se găsesc de toate, și bucate și băutură. Cum deja veniserăm ghiftuiți, am petrecut în sala de mese alături de o vișinată de casă ...din partea casei.


O PRIVELIȘTE CU CARE SĂ TE TREZEȘTI ÎN FIECARE DIMINEAȚĂ 


Pensiunea Mosorel, cocoțată pe un mic deal, se mândrește cu camerele sale cu vedere spre munte și spre dealurile ondulate ce brăzdează satul Măgura.


UN MIC DEJUN DEMN DE UN CAMPION


O altă surpriză a fost că micul dejun a fost servit ca bufet suedez, având la dispoziție o sumedenie de bunătăți, majoritatea d-ale locului. Am mâncat o gustoasă zacuscă cu fasole, pe lângă legume, brânză și șunculiță. M-a surprins să văd pe masă chiar semințe de in, pentru a ajuta digestia. După ce m-am bucurat de preparatele gustoase, m-am relaxat cu o cafea și cu o priveliște minunată.






Vă recomand cu căldură pensiunea Mosorel, pentru când ajungeți în satul Măgura. Că doar ar fi păcat să nu vă bucurați de frumusețea autentică a peisajului pe care acest loc o oferă. Eu una sper să revin la vară când soarele va străluci, iarba va fi verde și păsărele la fel de ciripitoare.

S-ar putea să îți placă și:

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

2 comentarii:

  1. Ziua buna din nou. De fapt aceasta este prima poveste pe care v-am citit-o, apoi au urmat altele, Clujul, Budapesta, Lipova, Brasovul si Amfitetrul Transilvania. Desi sunt din zona si-mi place sa umblu de acesta din urma acum am aflat, de la domnia voastra. Acum gandeam, daca nu-i prea mult, sa va invit in satul Pestera, cel care este paralel cu Magura si o aruncatura de ochi mai la sud. Poate aveti vreme intr-un uichend si trageti o tura pana in zona, cu familia sau prietenii. Am unde sa va cazez bine, poate nu asa domneste ca la Budapesta sau Oradea, dar cu siguranta veti pleca mandri de la mine. O zi buna si multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. După ridicarea restricțiilor poate ajungem și în satul Peșteră, că întreaga zonă e de-a dreptul superbă. Îmi puteți trimite, dacă vreți, un mesaj cu privire la posibilitățile de cazare în zonă. O zi frumoasă :)

      Ștergere

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.